Spreke Birkebeinera frå Syvde IL

Postet av Syvde IL den 3. Sep 2019

Årets Birkebeiner 2019: Frå v. Gunnar Eikrem, Kåre Nygård, Aud Oddveig Nygård og Johan Andre Eikrem.


God deltaking frå Syvde Idrettslag under Birkebeinerrittet 2019, der det vart meldt om vått og sugande underlag. 9 stk fullførte det 86 km lange rittet, som dei alle har delteke i fleire gonger.  4 stk. vart kåra som Årets Birkebeinar!! Dvs dei har delteke i Birkebeinerrennet- Birkebeinerløpet og Birkebeinerrittet same år. Vi gratulerer dei med flott innsats!!

Løpet gikk heller ikkje utan dramatikk for fleire av "våre" rytterar. Aud var uheldig på Skramstadsetra (første matstasjon) der en sykklist i «matkøa» plutselig stoppa, og Aud som då hadde fått et drikkebeger i høgre handa i refleks bremsa med venstre bremsehendel som då gjekk over i ei «kollbøtte». Mest «bank» fekk venstre side med kne, ribbein, skulder og venstre del av ansikt/ hode (hjelmen er kassert). Ho kom seg på sykkelen men oppdaga etter litt at styret var 30 grader skeivt. Ho fekk først hjelp av en support gjeng frå Foss Sykkel, men måtte ha ei ekstra justering på Bringbu. Ho klarte likevel å gjennomføre rittet.

Oddbjørg stoppa for å hjelpe ei dame som hadde velta, ho mista dyrbar tid og kom i mål to minutt for seint til å ta merket. I ettertid har arrangøren sett på hendinga og dei oppfordrar deltakarar til å hjelpe andre som får problem underveis, utan at dei skal miste tid. Dei har beregna ny tid på Oddbjørg som er 4.28.22. Det betyr at ho klarte merket, og ikkje nok med det, ho fekk gullmerke for å ha teke merket 5 gongar!! Vi gratulerer Oddbjørg med innsatsen!!

Terje hekta i hop med sidemannen i ein nedoverbakke og i forsøket med å kome seg fri vart han påkøyrd bakfrå. Resultatet vart store skrubbsår på høgre arm og sprekk i hjelmen. 

John, Gunnar, Kåre, Aud, Steinar, Johan Andre, Oddbjørg.


Terje, Steinar, Arild og Oddbjørg.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.