Resultat Blåfelden Rett Opp 2015

23.mai. 2015. Team Blåfelden på Eggja, morgonfriske og klar til innsats. F.v: Per Magne Sørdal, Silje Ruud, Atle Midtbø, Julianne Midtbø, Vilde Ruud, Marius Asklund, Sigurd Asklund og Sven Tore Sørdal. Foto: Sølvi Midtbø.SUNNMØRSPOSTEN skriv:

Styrkeprøve under vanskelege forhold
Rekordstort konkurransefelt i Blåfelden rett opp i Vanylven laurdag.


Sterk vind og snødrev førte til at arrangørane i Syvde IL valde å flytte målområdet frå platået på Blåfelden. I staden gjekk deltakarane i mål ved eit område knappe 760 m.o.h. like under den store snøskavlen som ligg på den nedre enden av den smale egga bortover mot toppen av Svartetua. Svartetua er med sine 842 m.o.h. det høgste punktet på den ordinære ruta. I tillegg til mykje gamal snø var det der også 15-20 cm nysnø. Kortare løype gjer at ein ikkje kan samanlikne sluttidene med tidene frå tidlegare år.
I eit rekordstort konkurransefelt med 64 deltakarar var det ikkje uventa førehandsfavorittane Merete Helgheim frå Gloppen Friidrettslag og Kristen Skjeldal frå Voss IL som vann kvar sin klasse.
Svartetua er med sine 842 m.o.h. det høgste punktet på den ordinære ruta. I tillegg til mykje gamal snø var det der også 15-20 cm nysnø. Kortare løype gjer at ein ikkje kan samanlikne sluttidene med tidene frå tidlegare år.I eit rekordstort konkurransefelt med 64 deltakarar var det ikkje uventa førehandsfavorittane Merete Helgheim frå Gloppen Friidrettslag og Kristen Skjeldal frå Voss IL som vann kvar sin klasse.

Har vunne 5 av 7 løp


Merete Helgheim har dermed vunne 5 av dei 7 Blåfelden rett opp som har vore arrangert. Merete Helgheim kom i mål på tida 39,31, med Guri Wangensteen Syvde IL på andreplass med 41,02 og Kari-Anne Tryggestad Ryste frå Sunnylven IL på tredjeplass med 46,16.
Kristen Skjeldal har delteke i Blåfelden rett opp berre ein gang tidlegare, og då vart han nr to etter Øyvind Heiberg Sundby som det året sette gjeldande løyperekord. Kristen Skjeldal brukte 32,26 minutt opp motbakkane. Den som har vunne Blåfelden rett opp flest gonger er Arve Rindal frå Eid IL, men i år vart han nr to på tida 33,13 føre Eirik Voksøy Bringsvor frå Sandsøy IL på tida 34,09.


Tøff arrangør-jobb

Den aller tøffaste jobben i det sure veret var det kanskje arrangørane som hadde, og Kristen Skjeldal retta ein høglytt takk til dei som arrangerte motbakkeløpet rett etter at han kom i mål.
I følgje klassevinnarane var løypa i god stand, men mange av dei andre løparane meinte at løypa var både tung, sleip og ekstra bratt i år.
Resultatliste damer.pdfResultatliste menn.pdfKlassevis damer.pdfKlassevis menn.pdfMosjon alfabetisk.pdf


KONDIS.no skriv:


Skjeldal og Helgheim vant vinterlig Blåfelden rett opp

Vinterlige forhold med sterk vind og snø gjorde at arrangør Syvde IL klokt valgte å flytte målområdet ned til 760 moh som er før toppen av Svartetua som i utgangspunktet er løypens høysete punkt med sine 842 moh. Det ble satt deltakerekord i konkurranseklassen med 64 deltakere som er to mer enn i fjor.
Merete Helgheim fra Gloppen Friidrettslag og Kristen Skjeldal fra Voss IL ble totallvinnene. Merete med tiden 39.31 og Kristen med tiden 32.26.
Herreklassen.
Bak Kristen kom Arve Rindal fra Eid IL med tiden 33.13, tredjeplassen tok Eirik Voksøy Bringsvor fra Sandsøy IL med tiden 34.09.
Dameklassen.
Bak beste dame Merete kom Guri Wangensteen med tiden 41.02 og tredjeplassen tok Kari Anne Tryggestad Ryste fra Sunnylven IL med tiden 46.16.
Bedriftsklassen.
Som i fjor vant Sunnmøre Politidistrikt, bak dem kom Havyard MMC. I fjor deltok tre lag og i år bare to så oppfordringen må bli å få med flere bedrifter til å stille lag neste år.


Nilsi på 17.plass.

Komiker og 71 grader nord deltaker Nils-Ingar Ådne oftest kalt Nilsi løp sitt første motbakkeløp og han etter løpet bestemt på at det var det tøffeste løpet han har deltatt på. Nilsi løp på tiden 39.28. Under premieutdeling fikk Nilsi noen tips fra den erfarne motbakkeløperen Kristen så man skal ikke se bort fra at Nilse dukker opp i flere motbakkeløp.